Najnowsze z kategorii
-
Xiaoyi Yuan laureatką I nagrody na Concorso Musicale Nazionale Saverio Mercandante
6 lipca 2022 r.
Stażystka na wydziale Wokalno - Aktorskim, w klasie Śpiew solowy - opera prof. dr. hab. Ryszarda CieśliWięcej >
-
dr hab. Ireneusz Wyrwa, prof. UMFC był gościnnym profesorem w Hochschule für Musik Mainz (Niemcy)
6 lipca 2022 r.
w semestrze letnim prowadził zajęcia z gry organowejWięcej >
-
Magdalena Rzechowska laureatką czterech międzynarodowych konkursów.
1 lipca 2022 r.
Studentka III roku studiów licencjackich w klasie skrzypiec prof. dr hab. Magdaleny SzczepanowskiejWięcej >
-
Zuzanna Nalewajek laureatką trzech nagród na 11. Międzynarodowym Konkursie Wokalnym im. S. Moniuszki, 6-11.06.22, Teatr Wielki Opera Narodowa
30 czerwca 2022 r.
Studentka I roku studiów magisterskich w klasie śpiew solowy - opera prof. Izabeli KłosińskiejWięcej >
-
Zhan Zhou laureatką Gold Prize in Professional Category na Grand Master Music Competition 2022
30 czerwca 2022 r.
Stażystka w klasie skrzypiec dr hab. Agnieszki MaruchyWięcej >
15 VII 2021 r.
Dr Marta Dziewanowska-Pachowska laureatką II nagrody Konkursu prac doktorskich dotyczących muzyki polskiej
za pracę: Dzieło w ruchu. Instalacje dźwiękowe Zygmunta Krauzego, Krzysztofa Knittla i Marka Chołoniewskiego
Z dumą i radością informujemy, że dr Marta Dziewanowska-Pachowska, dyrektor Biblioteki UMFC, została laureatką II nagrody Konkursu prac doktorskich dotyczących muzyki polskiej.
W wyniku pierwszego etapu, zakończonego posiedzeniem Jury w dniu 8 marca 2021 r., do finałowej fazy Konkursu zakwalifikowano 10 prac doktorskich. Podczas drugiego posiedzenia Jury, zorganizowanego 28 czerwca przez Narodowy Instytut Muzyki i Tańca w formie wideokonferencji, przyznano dwie I nagrody ex aequo oraz II nagrodę dr Marcie Dziewanowskiej-Pachowskiej za pracę: Dzieło w ruchu. Instalacje dźwiękowe Zygmunta Krauzego, Krzysztofa Knittla i Marka Chołoniewskiego – autor: dr Marta Dziewanowska-Pachowska, Uniwersytet Warszawski, promotor: dr hab. Iwona Lindstedt.
Serdecznie gratulujemy!
Więcej informacji na stronie IMIT
fot. Robert Herman